Næste bestyrelsesmøde

7. maj 2024

Seneste medlemsmøde:

27. februar 2024

Seneste
Generalforsamling
:

30. april 2024

Tweets fra @tunekabelnet

Artikelindeks

Digital TV Boks

Skal du have en digital set top boks med optagemulighed?

Hvornår bruger du en digital tv-boks

Den digitale tv boks kan bruges til tre forskellige formål:

  1. Når du har et analogt tv eller et ældre digitalt tv uden MPEG4, som du ønsker at kunne se de digitale programmer på.

  2. Hvis du vil se et tilvalgsprogram, som er krypteret og dermed kræver programkort, og dit tv er ikke forsynet med mulighed for kortlæser.

    Hvis du skal se tilvalgsprogrammer via en boks, så skal den kunne tage et Conax-programkort. Og hvis den "bare" er udstyret med et større hul, så er det fordi der i dette skal indskydes en kortlæser. Det behøver ikke være den nyeste variant, CI+. Men det skal være af Conax-typen, eller kunne læse Conax-program-kort. Conax kortlæser koster 190 kr/stk (selv ikke på e-Bay kan du få det billigere...) og kort koster 130 kr/stk. Bemærk, at en af boksene nedenfor (Maximum) har indbygget Conax kortlæser, og du derfor ikke skal købe den ved siden af.    Billedet viser en Conax kortlæser.

    YouSee har benyttet krypteringssystemet Viaccess. Så hvis du har haft en kortlæser fra et Yousee-forsynet kabelnet til dit tv, af typen Viaccess, så skal den altså skiftes til en tilsvarende af typen Conax.

  3. Hvis du vil optage et program, herunder også sætte programmet på pause, hvis f.eks. telefonen ringer. Da det bliver stadig mere sjældent, at man anskaffer sig en boks fordi man har et ikke MPEG4-dueligt tv, så forsvinder behovet for at boksen skal have dobbelt-tuner (se et program / optage et andet) også. Men skal du have en enkel optage-løsning, så er en boks det nemmeste. Den fingernemme (dansk for nørd) kan så lave sig en pc-løsning og lagre det på en central server i huset og distribuere internt i huset, se nederst.

Tune Kabelnet
Tunehøj 22, 4030 Tune
kabelnet@tunenet.dk
Tlf. 4613 6343 
(Aflyttes flere gange dagligt)

Giro: 8 17 69 73
Bank: 4440 - 8 17 69 73
PBS nr. 03889688, 
Deb.gr. 00001 + medlemsnr
CVR: 12492677

twitter nyhed2

Hastenyheder tweetes.

Følg @tunekabelnet